keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Katumuspäivän suunnittelua

Sosiaali- ja terveysministeriö on kaikessa viisaudessaan pohtinut nettipokerin tappionollaus-lain säätämistä. Nettipokerissa rahansa hävinnyt suomalainen pelaaja voisi periä halutessaan tappionsa takaisin nettipokerifirmalta, luottokorttiyhtiöltä tai rahat voittaneelta toiselta pelaajalta. Naurettavaa hyysäämistä ja protektionismia sanon minä. Helsingin Sanomien jutun (HS 16.1.08) mukaan laki sulkisi suomalaiset pelaajat pois ulkomaisilta pokerisivuilta. Veikkauksen monopolia tässä ollaan jälleen kerran suojelemassa hyysäämisen nimissä. Ei haluta, että suomalaiset häviävät rahojaan ulkomaille. Seuraavaksi varmaan Veikkaus saa yksinoikeuden järjestää sellaisia nettipokeripelejä, joissa voi menettää rahansa.

Lakia perustellaan mm. sillä, että jotkut suomalaiset häviävät rahansa humalapäissään kotisohvalla. Samaa veruketta käyttäen sosiaali- ja terveysministeriö voisi keskittyä suurempiin krapulapäivien katumisiin säätämällä esimerkiksi lakeja, joiden nojalla olisi mahdollista perua kännipäiset päänaukomiset, hakkaamiset ja pettämiset. Niin, ja baareihin syydetyt rahat saisi käydä pyytämässä takaisin seuraavana päivänä. Kolme ensimmäistä ei taida kuitenkaan kuulua ministeriön intresseihin, sillä niihin ei kuulu rahallista hyötymahdollisuutta. Baarikatumuskaan tuskin toteutuu, koska se on jo hoidettu valtion kannalta edullisesti verottamalla kaikkea siihen liittyvää ja paljon.

tiistai 15. tammikuuta 2008

Auto reply:

Olen toistaiseksi poissa, kuten nokkelimmatpokkelimmat laajasta lukijakunnastani ovat ehkä huomanneetkin. Palannen astialle, jahka aktivoidun muillakin tuotteliaisuutta vaativilla alueilla työtehon lamaannuttaneen joululoman jälkeen. Toivoa on jo ilmassa.