perjantai 7. joulukuuta 2007

Vedettömän pöydän ääreläisille

Iso myötäelämisen tervehdys nokialaisille, jotka ovat joutuneet kokemaan uskomattoman laiminlyönnin seuraukset talousvetensä pilaantumisen ja siitä aiheutuneen vatsavaivaepidemian (näin lievästi ilmaistuna). En ala kommentoimaan tai toistamaan tiedotusvälineissä kerrottuja tietoja tapahtuneesta, mutta haluan tuoda esiin muutaman oman ajatuksen aiheesta.

Ensimmäisenä tapauksen tultua julki mietin, kuinka yleensäkään voi olla mahdollista, että vesilaitoksella on (yksinkertaistetusti) puhtaanveden allas ja jätevesiallas yhdistetty toisiinsa putkella, jossa on hana välissä? Vedenpuhdistusalaa tuntematta, tuntuu täysin käsittämättömältä asentaa kyseisenlainen väliputki, jota pitkin on mahdollista sotkea puurot ja vellit pienellä hanan avaamisella. Ei mene jakeluun. Tuollaisen putken asettajalle pitäisi mielestäni syöttää vähintään se tietty hatullinen sitä itseään, niin tietäisi itse miltä tuntuu, kun sisuksissa jyllää kampylo- ja salmonellabakteerit. No oli vähän kärjistetty ajatus, myönnetään. Mutta tällaisesta ajattelemattomuudesta tulee mielestäni rangaista syyllisiä, vaikka tällä hetkellä tärkeintä on saada nokialaisille puhdasta vettä ja antibioottikuurit.

1 kommentti:

-J. kirjoitti...

Ne sanos lehdessä, että siksi, että niitä jotain säiliöitä oli pitänyt puhtaan veden puutteessa huuhdella sillä puhdistetulla jätevedellä.

Mutta täytyy myöntää, että jo tämäkin kuulostaa jotenkin hämmentävältä järjestelyltä näin maallikon korvaan.

Paljonkohan siellä mahtaa olla laitoksella päitä putoillut.