keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Kivikaudelta päivää

Tapahtunut tähän mennessä:

Taloyhtiön puhelinlinjaa pitkin kotiin tuleva jaettu internet-yhteys (hpna) on pätkinyt viikon ja ollut eilisestä asti kliinisesti kuollut. Soitto vuokranantajalle toi valoa: lupasivat asentaa/asennuttaa jaetun adsl-yhteyden. Hyvähyvä! Työhön menee 4+ viikkoa. Tai ei kai itse työhön mene kuin puoli tuntia, mutta jonoista tulee mieleen takavuosien uutiskuvat, kun Neuvostoliittoon avattiin ensimmäinen McDonald's (taisi olla pari vuotta ennen Suomen ensimmäistä mäkkiä).

Fiilikset:

##*¤¤! Vähintään neljä viikkoa! Aivan kuin olisi ikkuna maailmaan muurattu umpeen. Nytkin jouduin tulemaan opinahjooni kirjoittamaan tätä purkausta. Elättelin jo toivoa pikaisesta siirtymisestä erään puhelinyhtiön nopeasti avautuvan 3G-verkossa toimivan netin asiakkaaksi, mutta kymmenet löytämäni nettikeskustelut saivat minut vakuuttuneeksi, ettei niihin kannata koskea.

Kuljenko nyt yli kuukauden joka päivä (myös viikonloppuisin) Spark-netin toimivuusalueelle? Gradu-materiaali? Kirjastolainat? Laskujen maksut? Sähköposti? Facebook? Uutiset? Muu hupikäyttö? Aivan kuin olisi tipahtanut jostain mustasta aukosta jonnekin täysin tuntemattomaan menneeseen aikakauteen. Eikä vastaavasta ajasta omalla kohdallani ole kuin noin 5 vuotta! Niin nopeasti netistä on tullut täysin arkipäiväinen työkalu, viihdekeskus ja loistava yhteydenpitoväline; erottamaton osa jokapäiväistä elämää.

Vieroitusoireita pelolla odottaen,

Ei kommentteja: