keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Sairaan ”miehen” mielipuolista riehumista

Nyt tuli pakko-olo blogin kirjoittamiselle Jokelan tapahtumien vuoksi. Toinen vaihtoehto olisi ollut tietysti kommentoida joitain olemassa olevia keskusteluja netissä, mutta niiden yleistaso on niin kirjavaa "mä oon aina sanonu" -jeesustelusta täysin asiaankuulumattomien tahojen haukkumiseen. Toki mukana on yleisiä hätähuutoja ja osanottoja.

Samaa mieltä monen Hesarin keskustelupalstalla olijan kanssa olen siitä, että mielenterveyshoidon määrärahojen leikkaaminen on äärettömän lyhytnäköistä politiikkaa. Tämän mielenvikaisen, terroristeja ja kolmatta valtakuntaa ihannoivan "Sturmgeist89":n tekoja ei tietenkään olisi voitu estää rahoitusta lisäämällä, sillä tämän kaltaiset tapahtumat ovat täysin riippumattomia mielenterveystyön määrästä. Hullut napsahtavat (jos sallitaan näin yksinkertaistava ilmaisu), jos ovat napsahtaakseen. Vikaa voi etsiä tällaisten sturmgeistien päistä, perheoloista, kaveripiireistä, väkivaltaisista tietokonepeleistä ja elokuvista, huumeista, ihmisluonteista, historiasta (…), mutta tyhjentävää vastausta ei voida koskaan saada. "Sturmgeist89" itse kiistää manifestissaan "Kuinka Luonnonvalinta Muuttui Idiokraattiseksi Valinnaksi?" kaiken ulkopuolisen vaikutuksen itseensä sanoo olleensa yksi valistuneista, jotka näkevät "ihmisrodun" rappion.

Tämän kyseisen hullun tekojen "ymmärtäminen" on mielestäni entistä vaikeampaa, kun tietää hänen halunneen muutosta tähän yhteiskuntajärjestelmään väkivallalla ja olleen valmis kuolemaan "asiansa" puolesta. On täysin käsittämätöntä hahmottaa millaista yhteiskuntaa "Sturmgeist89" kuvitteli rakentavansa ampumalla lukion rehtorin. Nyt voi vain odottaa aiheellista joukkopelkoa Jokelassa ja sen ympäristössä, hetkellistä asiallista keskustelua ja pidempää jeesustelua. Olisipa tästäkin pienen ihmisen hätähuudosta selvitty vain yhdellä lisällä itsemurhatilastoissa ja tuolla mielettömällä "rodunjalostus" -tekstillä.

Tällainen hiukan jäsentymätön pikateksti syntyi tässä vaiheessa.

Ei kommentteja: